Желаният от ЦСКА Мирча Луческу сложи край на своята кариера


Желаният от ЦСКА Мирча Луческу сложи край на своята кариера
Снимка: Getty Images/Guliver

1286 0

Румънският специалист, превърнал се в легенда на Балканите - Мирча Луческу, слага край на своята кариера. Това обяви самият той, след като неговият Динамо Киев загуби с минималното 0:1 от Шахтьор Донецк в украинския елит.

"Днес не искам да говоря за играта. Искам да кажа, че 15 години отдадох на футбола в Украйна. Това бе последният ми мач, реших да прекратя кариерата си. Благодаря на всички", каза Луческу пред медиите след срещата.

Луческу е начело на Динамо от 2020, като през първия сезон начело отборът стана шампион, а спечели и Купата и Суперкупата на страната. Румънецът бе начело на Шахтьор от 2004 до 2016, като пред това време тимът стана 8 пъти шампион на страната и спечели и Купата на УЕФА.

По-рано в кариерата си Луческу бе селекционер на националните отбори на Румъния и Турция, бе треньор и на румънските Динамо и Рапид, на италианските Пиза, Бреша, Реджана и Интер, както и на руския Зенит.

Припомняме, че през лятото в Румъния информираха, че Луческу е много близо до това да заеме директорски пост в родния гранд ЦСКА, но до сделка между двете страни така и не се стигна.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Папата шокира света с избора си между Марадона и Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички