Мино Райола с яростна атака към ФИФА


Мино Райола с яростна атака към ФИФА
Снимка: Guliver/GettyImages

918 0

Агентът Мино Райола потвърди, че футболът няма нужда да бъде регулиран от ФИФА. Импресариото каза, че не приема хора от организацията, които са лежали в затвора, да се мешат в неговия бизнес.

Комитетът на заинтересованите страни и съветът на ФИФА предложиха нови реформи за агенти и играчи, които изцяло променят настоящия бизнес модел в играта. ФИФА смята, че с промените ще се защити целостта на футбола, като се въведат ограничения на комисионните за мениджърите. Райола вярва, че промените няма да помогнат и по-скоро ще накажат играчите, отколкото да се дава прозрачност в бизнеса около трансферния пазар.

Райола, който агент на футболисти като Златан Ибрахимович и Джанлуиджи Донарума в Милан, Матайс Де Лихт в Ювентус и бранителят на Интер Стефан де Фрай, назова, че ФИФА е „стара система”, която не е нужна на модерните времена във футбола.

„Смятам, че ФИФА не съществува. Моята мечта, която се надявам да съм жив да я видя, е нова футболна система, по-честна за цялата индустрия”, каза Райола пред The Athletic.

„Това е ретро система. Когато гледаме скандали всяка година, значи има нещо, което е не както трябва. Това става част от ДНК-то, защото просто е такава организация. Големият въпрос за 2021-а година е: Какъв е смисълът от ФИФА?”, коментира Райола. А каква е цената на една от новите звезди, представяни от Райола, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички