Меси: Всичко се промени на 18 декември, няма какво повече да искам от Бог


Меси: Всичко се промени на 18 декември, няма какво повече да искам от Бог
Снимка: Getty images

1958 0

Капитанът на Аржентина Лионел Меси се изказа за спечелената световна титла с тима около месец и половина след постигането на този успех. "Гаучосите" триумфираха на Световното първенство по футбол след успех над Франция във финала.

"На 18 декември всичко се промени. За мен и за всички останали това беше нещо впечатляващо. Това, за което мечтаехме, се сбъдна, това, което исках толкова силно през цялата си кариера, дойде близо до нейния край", започна нападателят, цитиран от "Urbana Play".

"Всичко, което си представях, трябва да е било незначително в сравнение с това, което в действителност щеше да се случи и то се случи. Да преживея този момент с другите хора, да изпитам тези чувства, да видя чувствата на моите приятели, семейството, цяла Аржентина - това беше значително по-хубаво, отколкото си бях представял, а моите представи не бяха скромни. Но всъщност всичко беше много по-добре", продължи звездата.

"Благодаря на Бог всеки ден, няма повече какво да искам от него. След мача помахах на моето семейство, защото исках да им кажа: "Това е, свърши се", след толкова време и страдания с националния отбор. Имах няколко загубени финала. Винаги бях близо, но трофеите не идваха. Толкова дълго време получавах много критики отвсякъде.

Винаги съм искал да покажа колко съм силен, но вътрешно много страдах. Не толкова за това, че не печелех, а заради несправедливите неща, които се казваха за мен. Това наистина ме притесняваше и ме болеше. Беше като затваряне на кръга. Спечелихме Копа Америка, спечелихме Световната купа, това е. Нищо не остана. Свърши!", допълва Меси. А ето какво си прошепна Меси, преди Монтиел да вкара победната дузпа за Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички