Меси със "Златната топка" навръх рождения ден на Марадона: Където и да си, Диего... Това е и за теб


Меси със "Златната топка" навръх рождения ден на Марадона: Където и да си, Диего... Това е и за теб
Снимка: Getty Images

3683 0

Лионел Меси грабна рекордна осма "Златна топка", след като получи приза си на специалната церемония в Париж. Звездата на Интер Маями грабна световната титла с Аржентина през 2022 година и това на практика предначерта и събитията тази вечер.

Емоционалното обръщение на Меси

Меси бе емоционален след получената награда, като в речта си обърна специално внимание на една от най-големите легенди във футбола Диего Армандо Мародона, който днес щеше да навърши 63 години.

"Днес исках да спомена Диего. Няма по-добро място да му честитим рождения ден тук, сред много хора, обичащи футбола, както той искаше. Където и да си, Диего... честит рожден ден. Това е и за теб", каза Меси от сцената в Париж.

Меси спечели Световно първенство, което има повече сила от всяка друга титла. Аржентинецът бе избран в 5 от 7-те мача за "Играч на мача", като вкара седем гола и помогна с три асистенции . Меси вкара на осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и в епичния финал срещу Франция. Наред с това стана и най-добрият играч на шампионата. А всички наградени от галата за "Златната топка" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички