Колко може да спечели Кристиано Роналдо на Ал Насър с триумф в Азиатската Шампионска лига?


Колко може да спечели Кристиано Роналдо на Ал Насър с триумф в Азиатската Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

1969 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо може да спечели завидна сума на Ал Насър, ако спечелят Азиатската шампионска лига. Изпълнителният комитет на местната футболна конфедерация (АФК) обяви огромни реформи в структурата на азиатския футбол както за жените, така и за мъжете.

Кристиано Роналдо винаги е бил машина за пари

На среща в понеделник президентът Шейх Салман бин Ебрахим Ал Халифа обяви новата система. Общо 76 отбора ще участват във всичките три дивизии, включително потенциално отбора на Роналдо от Саудитската професионална лига. Говорейки след обявяването, Салман коментира промените в азиатския футбол. А една от тях включва увеличение на наградните фондове.

Още: Всички голове, които Лионел Меси и Кристиано Роналдо са си вкарвали един на друг (ВИДЕО)

"Нашите клубни състезания вече са сред най-добрите и най-доходоносните в континенталния футбол и АФК се впуска в нова и историческа ера с тези далновидни инициативи както в мъжкия, така и в женския азиатски клубен футбол.

АФК очерта амбициите си да гарантира, че нашите отбори и играчи продължават да блестят в състезания от световна класа и голяма част от тази амбиция е закотвена върху нашето обещание да реинвестираме в нашите състезания.

Предложено бе увеличение на паричните награди, раздавани на шампионите

От следващия сезон победителите ще получат 12 милиона долара вместо 4 милиона долара, увеличение от 200 процента и също най-голямата награда в историята на азиатския футбол. Междувременно, подгласниците също ще удвоят наградния си фонд от $2 милиона долара на 4 милиона долара.

Още: Меси, Роналдо или друг? Google обяви кой е най-търсеният атлет в историята

За справка, клубовете, които спечелят титлата в Шампионска лига на УЕФА, си осигуряват 21 милиона долара  от награден фонд за триумфиране на финала, като 16,7 милиона долара са за завършилия на второ място. А самият Роналдо не спира да засипва с похвали Ал Насър, като дори изрази съжаление, че не е подписал по-рано с клуба.

Лионел Меси срещу Кристиано Роналдо: Обявиха точна дата и час за Интер Маями - Ал Насър

Де Бройне също направи своя избор "Кристиано Роналдо или Лионел Меси"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички