Марко Верати: Дадоха пресилена дузпа за Англия


Марко Верати: Дадоха пресилена дузпа за Англия
Снимка: Claudio Villa/Getty Images

4380 0

Халфът на Италия Марко Верати вярва, че финалът на Евро 2020 с Англия може да се реши в съзнанието на футболистите, а не само с техническите качества.

"Това е мач с голям натиск. Отборът, който се забавлява повече и влезе в играта по-спокоен, ще има предимство. Подробностите ще бъдат решаващи, трябва да се концентрирате върху играта и да смесите останалото", заяви Верати.

Италия е без загуба в 33 мача и стигна до финала с победа на дузпи с 4:2 над Испания, а в редовното време и продълженията резултата бе 1:1. Англия също се нуждаеше от допълнително време, за да победи Дания с 2:1 ден по-късно.

"Може би това беше малко пресилена дузпа, но това е част от картината във футбола", каза още 28-годишният играч и добави, че не се страхува от публиката на стадион "Уембли", която в голяма степен фаворизира Англия.

"Подобен мач беше детската ми мечта. Победата ще бъде историческа и за двата отбора. Манчини ни даде увереност в момент, в който го бяхме загубили всякаква надежда. Той беше идеалният треньор, който върна духа и усмивката. И резултатите го доказаха, че е прав", завърши Верати. А ето кой ще свири финалния мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички