Манчестър Сити - Севиля по ТВ: Къде да гледаме финала за Суперкупата на Европа?


Манчестър Сити - Севиля по ТВ: Къде да гледаме финала за Суперкупата на Европа?
Снимка: Getty Images

3827 0

Победителят в Шампионска лига за сезон 2022/23 Манчестър Сити ще се изправи срещу триумфиралия в Лига Европа - Севиля в мач, който ще реши кой от двата тима ще спечели Суперкупата на Европа днес (16 август) в Пирея, Гърция.

"Гражданите" ще са устремени към спечелването на четвърти трофей през 2023, след като стигнаха до мечтания требъл, триумфирайки не само в Шампионска лига, но и във Висшата лига, както и в най-стария турнир в Европа - Фа Къп.

Припомняме, че на финала на Шампионска лига Манчестър Сити победи Интер с минималното 1:0 на "Кемал Ататюрк" в Истанбул с безценния гол на Родри. Севиля пък трябваше да трепери, но успя да победи след изпълнения на дузпи Рома и спечели Лига Европа за рекорден седми път в историята си.

Двата тима се изправиха един срещу друг в груповата фаза на Шампионска лига през изминалия сезон. Футболистите на Пеп Гуардиола надделяха и в двете срещи - 3:1 у дома и 4:0 като гост. Андалусийци и "граждани" са играли още две срещи в ШЛ през сезон 2015/16. Тогава Сити отново надделява на два пъти в груповата фаза на турнира.

Къде да гледаме Манчестър Сити - Севиля по ТВ?

Първият съдийски сигнал на Франсоа Летексие ще бъде даден в 22:00 часа (българско време). Двубоят ще бъде предаван пряко по "bTV Action", а Вие ще може да следите Манчестър Сити - Севиля НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички