Сити съвсем близо до нов ценен трофей: Могат ли Гуардиола и компания да бъдат спрени за Суперкупата на Европа?


Сити съвсем близо до нов ценен трофей: Могат ли Гуардиола и компания да бъдат спрени за Суперкупата на Европа?
Снимка: GettyImages

3469 0

От няколко години насам английският гранд Манчестър Сити изглежда като най-силния отбор в Европа. "Гражданите" поддържат изключително ниво за дълъг период от време, като рядко допускат спадове. Въпреки изгубения драматично в края финал на Къмюнити Шийлд от Арсенал - изглежда и през тази кампания Сити ще се бори за всички трофеи.

А съвсем скоро ще може да грабне нов такъв. Наближава финалът за Суперкупата на Европа, в който един срещу друг се изправят победителите от Шампионска лига и Лига Европа. Там опонент на английския отбор ще бъде испанският Севиля.

Мачовете между Манчестър Сити и Севиля до момента

До момента двата отбора са се изправяли четири пъти. Във всички случаи мачовете са част от груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Манчестър Сити е спечелил всеки двубой, като само веднъж е отбелязал под 3 попадения (2).

Трябва да се отбележи, че в три от случаите андалусииците се разписват във вратата на "гражданите", но това се оказва недостатъчно. Първите две срещи са от сезон 2015/16, а вторите две - от миналата кампания. Общата голова разлика от сблъсъците е 12:3 в полза на Манчестър Сити.

Формата на Манчестър Сити и на Севиля преди финала за Суперкупата на Европа

И двата отбора са изиграли по един мач от първенството през новата кампания. Срещите обаче бяха показателни. Сити отново продължава в топ форма и потегли с класическото 3:0 срещу тима, който бе най-добър в Чемпиъншип през миналия сезон - Бърнли.

Севиля пък бе фаворит у дома срещу едва спасилия се в края на миналата кампания отбор на Валенсия. Андалусииците обаче допуснаха поражение с 1:2 и не оставиха своите привърженици оптимистично настроение за по-добро класиране от 12-ото място през миналата кампания.

Гуардиола срещу Севиля

Предимството за Сити идва и оттам, че Гуардиола играе много успешно срещу този съперник. Наставникът има 14 мача срещу Севиля, от които е спечелил 10 (2 равенства и 2 загуби). Освен това испанецът има голямо предимство и срещу своя сънародник Хосе Луис Мендибилар. Те имат 8 срещи помежду си, като Гуардиола е спечелил 7 и е загубил 1.

Гуардиола научи много неприятна новина, след като стана ясно, че Де Бройе е получил същата контузия като от финала в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички