Мачът с Лудогорец бил един от най-трудните за вратаря на Сервет, Коня пък предвидил грешката на Клод Гонсалвеш


Мачът с Лудогорец бил един от най-трудните за вратаря на Сервет, Коня пък предвидил грешката на Клод Гонсалвеш
Снимка: ludogorets.com

1605 0

Големият герой за Сервет Женева от реванша с Лудогорец не бе толкова авторът на единствения гол - Тимоте Коня, а по-скоро вратарят - Жереми Фрик, който се отчете с общо 7 спасявания, за да запази мрежата си "суха".

Мнението на Фрик

"Реагирах инстинктивно при положението в края на мача (б.р. - срещу Кайо Видал). Може би имах и известен шанс в ситуацията, защото ударът не беше безупречен", не отрече Фрик след последния съдийски сигнал на "Хювефарма Арена".

Още: Въпреки отпадането: Лудогорец може да се похвали с колосални приходи през сезона

"Наистина страдахме през една част от второто полувреме. Това е нормално, играхме срещу силен съперник като гост. Моята работа е да запазя вратата си "суха", стана и в двете срещи. Това беше един от най-трудните ми мачове от началото на сезона", каза още стражът на Сервет.

Мнението на Коня

Голмайсторът Коня пък обясни как е поразил вратата на "орлите": "При гола се възползвах от грешен пас на Лудогорец при изнасянето на топката. Аз предвидих грешката и така се озовах в добра ситуация".

Сервет Женева

"Беше тежък мач на терена, имаше борба, физически беше изтощаващо. Бях сменен преди края на срещата, за да има повече свежест в отбора. Очаквахме натиска на домакините след почивката. Казахме си, че трябва да сме солидни и единни, за да се справим. Имаше моменти на огъване и добри изяви на Жереми (б.р. - вратаря Фрик), имахме и ние възможност да вкараме втори гол. Открит бе мачът, интересен до самия му край. Мисля, че в последните минути се справихме най-добре и не допуснахме финален натиск на българите", допълни Коня.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички