Въпреки отпадането: Лудогорец може да се похвали с колосални приходи през сезона


Въпреки отпадането: Лудогорец може да се похвали с колосални приходи през сезона
Снимка: Lap.bg

3953 0

Лудогорец за пореден път не успя да преодолее 1/16-финалната фаза от европейските клубни турнири, но определено има поводи за оптимизъм през настоящия сезон. „Орлите“ регистрираха много сериозни, най-вероятно рекордни финансови постъпления.

Лудогорец спечели общо 7 270 300 евро от наградния фонд на УЕФА за участието си в евротурнирите. В това число не влизат парите от билети, телевизионни права и различните реклами покрай мачовете – с тях сумата вероятно набъбва до почти 10 млн евро.

"Златната кокошка" Игор Тиаго

Още: Кой и какво провалиха Лудогорец срещу Сервет? Якуб Пьотровски проговори

Най-големите приходи за клуба идват от продажбата на играчи и по-специално от трансферите на Игор Тиаго. Бразилецът премина в Брюж за 11 млн евро, а преди броени дни подписа с английския елитен Брентфорд за около 37 млн, от които Лудогорец ще получи тлъстите 4,6 заради заложената клауза от процент при бъдещ негов трансфер.

Игор Тиаго донесе внушителните 15,6 млн евро на Лудогорец

Солидните 3,5 млн евро пък бяха прибрани от трансфера на Кирил Десподов в ПАОК. Общо от трансфери „зелените“ прибраха около 25 млн евро, а покупките им възлизат на общо 6 млн, като най-скъпата е Куадо Дуа за 3.

За сравнение, при двете си участия в Шампионската лига Лудогорец прибра по общо около 20 млн евро от награден фонд, билети, тв права и реклами, но пък не успя да продаде играчи за сериозни суми. Трябва да се отбележи и друго – българските клубове ще си разпределят сериозна сума чрез такса „Солидарност“, заради приличното представяне на "орлите". Имайки предвид предходните години, цифрата би трябвало да бъде около 1,2-1,5 млн евро. Сумата ще бъде разпределена по вече утвърден начин – 60% за отборите от Първа лига, 30% за тези от Втора и 10% за Трета.

Още: След много положения и само гол за 180 минути - Лудогорец приключи с Лига на конференциите (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

1,3 млрд. евро си разпределят отборите от ШЛ, ето колко ще прибере Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички