Любимо на феновете "временно" правило във футбола остава за постоянно


Любимо на феновете "временно" правило във футбола остава за постоянно
Снимка: Getty Images/Guliver

1022 0

Коронавирусът нанесе големи промени във футбола, който познаваме. Това важи дори и за самите правила. Една от най-грандиозните промени несъмнено е в броя смени, които са позволени на клубовете в повечето европейски клубни първенства, както и на турнирите за националните отбори.

Както е известно, вече от немалко време насам тимовете имат право на 5 промени при общо 3 спирания на играта. Това се хареса на много треньори, а и на самите привърженици, тъй като има възможност за повече свежест в играта дори и в края на двубоите.

Най-голямото изключение от това правило остава и според мнозина най-силното първенство - английската Висша лига. Британското издание The Times информира, че Международният борд на Футболните асоциации се е обединил около мнението, че петте смени са промяна за добро. Идеята все още не е официално приета.

На срещата се е обсъдило и отново да бъдат проведени разговори с Висшата лига и организаторите и пак да се опитат да ги убедят да последват примера на останалите. Трябва да се отбележи, че отделните шампионати ще могат сами да избират дали да се върнат към трите смени, или да продължат с по пет.

Фен в Англия нахлу на терена и сътвори... класен шпагат (ВИДЕО)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички