Льов не вярва, че Европейското ще се проведе по план


Льов не вярва, че Европейското ще се проведе по план
Снимка: Getty Images/Guliver

902 0

Предводителят на Германия Йоахим Льов има сериозно съмнения, че Евро 2020 може да се играе по план в 12 града на континента и говори за сценарии от план Б с един домакин.

УЕФА иска надпреварата от 11 юни до 11 юли да се играе на континента, както е планирано и пред феновете, но не изключва преместването на мачове от градовете домакини, ако феновете нямат право да присъстват поради ограниченията заради пандемията от коронавирус.

"Трябва да бъда честен, че начинът, по който се развиват нещата, е малко реалистично Европейското първенство да се проведе по предварителния план", каза Льов.

"Разбира се, аз също знам от източници, че има план Б, който евентуално Евро 2020 да се организира в една държава. В момента не можете да кажете какво ще се случи след три месеца. Мисля, че здравето е на първо място. Логично е, че ще се радваме на феновете. Но трябва да кажа, че в момента това не е реалистично", добави германският селекционер.

"Европейските правителства забраняват пътуванията, ако е възможно. И тогава ние пътуваме из Европа, всички отбори. Трябва да бъдем внимателни. Наистина не можем да правим прогнози, защото нивата на инфекция отново се повишават", каза още Льов.

Льов похвали бившия си помощник Ханзи Флик, който ще поеме Бундестима след края на Европейското по футбол 2020

"Всички можем да се съгласим, че Ханзи има изключителни условия да води топ играчи", каза Льов.

Той добави, че има и други кандидати и че той няма да прави публични изявления кого би предпочел да го замени.

"Решението не е мое. Ще остана неутрален, поне публично, също и защото Ханзи има договор. Това е различна ситуация", завърши Льов. А какъв скандал стана в Германия по времето на Льов, вижте в този ретро материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички