Официално: Йоахим Льов напуска Германия след края на Евро 2021


Официално: Йоахим Льов напуска Германия след края на Евро 2021
Снимка: Getty Images/Guliver

3646 0

Йоахим Льов ще напусне националния отбор на Германия след края на предстоящото Европейско първенство, обявиха официално от Германския футболен съюз. Договорът му е до края на Мондиал 2022, но той сам е изявил желание да се раздели с поста по-рано.

Ерата "Йоахим Льов" продължи 17 години. През 2004-а той започна работа като помощник на тогавашния селекционер Юрген Клинсман, а две години по-късно сам застана начело на отбора. През 2014 година Льов изведе Германия до световната титла.

В следващите години обаче Бундестимът разочарова с представянето си, като най-големият провал дойде на Мондиал 2018, когато не успя да излезе от групите. През миналата година тимът претърпя срамно поражение от Испания с 0:6 в Лигата на нациите, което допълнително засили критиките към Льов.

Сега Йоахим Льов е взел решение да изкара Евро 2021, но да отстъпи мястото си на друг специалист за наближаващото Световно първенство в Катар след година. Един от спряганите за наследник на Льов в Германия е наставникът на Ливърпул Юрген Клоп, който също е обект на критики заради слабите изяви на мърсисайдци в последно време.

В Германия са категорични, че Клоп е готов да напусне Ливърпул, за да поеме националния отбор (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички