Лионел Меси за скандалите с Нидерландия на Мондиала: Искаха Аржентина да изглежда като злодей


Лионел Меси за скандалите с Нидерландия на Мондиала: Искаха Аржентина да изглежда като злодей
Снимка: Getty Images

2476 0

Носителят на "Златната топка" Лионел Меси говори за 1/4-финала от Световното първенство в Катар, на който Аржентина победи и отстрани Нидерландия. Двубоят бе изключително нервен, като съдията Матеус Лаос показа цели 16 жълти картона. Звездата на "гаучосите" също бе изключително ядосан, като стигна до скандал с Вут Вегхорст.

За покачването на напрежението имаше вина и бившият селекционер на "лалетата" Луис Ван Гаал, който изрази мнение, че Световното първенство е нагласено, за да позволи на Меси да спечели наградата. Върхът обаче си остава Лионел Меси, който противоречиво се ядоса по време на интервюто след пресконференцията, обръщайки се към някого с думите: "Какво гледаш, глупако? Продължавай нататък!".

Какво е обяснението на Меси?

"Преди мача те започнаха да правят изявления публично и да предизвикват търкания сред нас, Особено треньорът Ван Гаал и играчът, който се появи на пресконференцията преди мача. В мача те се държаха по странен и нечестен начин, особено при дузпите. И след мача те искаха да направят Аржентина да изглежда като злодея в историята. Много неща се случиха и в моменти на напрежение всеки се държи различно", обясни аржентинецът.

Относно разправията с Вегхорст: "Това е заради случилото се преди и по време на мача. Говореха много. Признавам, че не ми харесваше да се виждам по този начин, но това бяха напрегнати моменти и в такива моменти всичко може да се случи". А междувременно стана ясно, че Меси е спечелил "Златната топка" с доста убедителна разлика пред Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички