Бивш играч на Барселона отличи 33-годишен от Реал Мадрид: Меси и Роналдо не може да са пример


Бивш играч на Барселона отличи 33-годишен от Реал Мадрид: Меси и Роналдо не може да са пример
Снимка: Getty Images

1373 0

Бившият нападател на Барселона Боян Къркич изрази любопитно мнение, че децата, които посещават футболни академии, трябва да гледат повече към хора като Хоселу Мато, отколкото към Лионел Меси, когато става въпрос за поставяне на цели.

Проблемите, които имат младите играчи

Бившият играч на Рома и Милан премина през Ла Масия и дебютира едва на 17 години, когато се премести в първия отбор. Той обаче страдаше от голямото внимание на обществеността, причинявайки му паник атаки.

"Едно 15-годишно момче вече иска да отиде да тренира с резервния отбор, а 16-годишното момче иска да отиде да тренира с първия отбор, ние нормализираме нещо, което не е нормално", сподели той пред "AS", поставяйки на първо място психиката на играчите.

"Идеалното би било играчът да расте в собствената си академия. Трябва да отдадем внимание на играча, който е в младежкия отбор, да отдадем стойност, когато са в младежкия отбор, без да ги натискаме да се изкачват нагоре. Това е начинът, по който се придава допълнителна стойност при пристигането в първия отбор, защото има много заслуги в достигането до първия отбор на Мадрид, Валенсия или Сити. Усилията трябва да се оценят".

Меси и Роналдо не са пример

"Нито Меси, нито Кристиано, нито Рафа Надал са обикновени случаи, те не могат да бъдат пример за младите. Те са необикновени. Успехът може да се приложи към много сценарии". Той беше категоричен, че играчи, целящи бърз прогрес като Лионел Меси, Кристиано Роналдо или Рафаел Надал, са изключение от правилото, а други са по-добри модели за подражание, включително нападателят на Реал Мадрид Хоселу Мато.

"За мен Серхио Каналес е успешен спортист, защото той скъса коляното си три пъти и стигна до националния отбор. Хоселу, на 33 години, пристигна в Мадрид. Това може да се счита за успех". А междувременно все още се говори за напрежение между Меси и Барселона, което не стихва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички