Лионел Меси изпусна още един мач, а Интер Маями затъва все повече (ВИДЕО)


Лионел Меси изпусна още един мач, а Интер Маями затъва все повече (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1974 0

Преди по-малко от месец всичко вървеше перфектно за Интер Маями. Спечели първия си трофей и бе в поредица от четири мача без загуба в МЛС с три победи, борейки се за плейофите.

След това се случи бедствие за тях с контузията на Лионел Меси. Травмата на подколянното сухожилие го принуди да пропусне загубата на Маями с 5:2 от Атланта Юнайтед и да напусне мача на Интер на 20 септември срещу Торонто ФК след 37 минути. Оттогава не е играл.

В сряда срещу четвъртък вечер Маями посети Чикаго, за да се изправи срещу Файър, които също се борят за място в плейофите. Чикаго беше безмилостен, като спечели с 4:1 и остави Интер Маями на предпоследното място в конференцията.

Първото полувреме беше бавно, като и двата отбора се бореха да стигнат до нещо опасно, но без особен успех. Темпото бързо се вдигна след началото на второто полувреме, като Джердан Шакири и Йозеф Мартинес си размениха по един гол.

Но след това Чикаго започна да играе с лекота. Два удара на Марен Айле-Селасие постави Маями в много трудна ситуация, от която не успя да се измъкне. Тези голове бяха последвани от още един на Шакири, която сложи край на всякакви надежди за завръщане, които Маями имаше по това време.

Няма Меси, няма победи

В мачове, в които Меси е пропускал от пристигането си, Маями вече спечели веднъж, завърши наравно два пъти и загуби три пъти. Една от тези загуби беше финалът на "US Open Cup". Другите два бяха мачове от МЛС, където претърпяха поражения с 5:2 и 4:1.

Изглежда, че Меси е близо до завръщане, поне за резерва срещу ФК Синсинати в събота. След като остават само три мача от редовния сезон, Маями ще трябва да спечели всичките и да се моли за чудо до края.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички