Една от най-добре пазените тайни за трансфера на Лионел Меси в Интер Маями - как е бил убеден?


Една от най-добре пазените тайни за трансфера на Лионел Меси в Интер Маями - как е бил убеден?
Снимка: GettyImages

3304 0

Хорхе Мас, президентът на Интер Маями, даде интервю за "El Club del Deportista", в което  обясни успеха за подписването на Лионел Меси. Той е категоричен, че идването на Меси е направило революция във футбола в САЩ.

Трите важни дати за МЛС

"Винаги съм се стремял да подпиша с Меси. Всички ми казаха, че съм луд да мисля, че ще дойде в Интер Маями. През 2019 г. уредих среща с Хорхе Меси. Дейвид Бекъм и аз обяснихме на Хорхе три часа проекта. Виждам историята на футбола в Америка с три важни дати: Пеле, когато пристигна през 1972 г. в Космос, пристигането на Бекъм в Лос Анджелис и пристигането на Меси в Маями", каза бизнесменът.

"МЛС е различен. Всеки път, когато играем далеч от дома, стадионите са пълни. Приемането на Лионел беше невероятно. Мачът в Ню Йорк, с почти 30 000 фенове, 80 процента от които викаха името на Меси, имаше фланелки на Аржентина и и на Интер Маями.

Бях шокиран, не очаквах това. Да видя въздействието на Лионел, как той увеличава интереса към американската лига. Ще има "преди" и "след" пристигането на Меси в МЛС", каза Мас.

Дълго пазената тайна - как Меси е бил убеден за Интер Маями?

Мас разкрива една от най-добре пазените тайни досега, разговорите с Хорхе Меси и как той е убедил семейството на Меси, че Интер Маями е мястото за него. "Казах му: "Вашият син ще има възможността да създаде ново наследство, защото той ще може да промени спорта в една страна", а това като възможност на много малко спортисти".

"Поддържах постоянна комуникация с Хорхе, изминаха четири години и половина, за да убеждавам Лионел и да го карам да вземе решение със семейството си. Никога не съм губил вяра. Бях убеден, че Лионел Меси ще дойде в Маями. Прекарах много време в разговори с Лионел за Маями, за семейството му, за бъдещето му и видях, че има голяма възможност да успеем да затворим сделката след Световното първенство, през януари или февруари", каза шефът на Интер Маями. Очаква се американският клуб да не спре с привличането на още звезди, като се спекулира с името на Лука Модрич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички