Лионел Меси и Жорди Алба пропускат следващия мач на Интер Маями, но ще са ли готови за финала?


Лионел Меси и Жорди Алба пропускат следващия мач на Интер Маями, но ще са ли готови за финала?
Снимка: Getty Images

1508 0

След ценните три точки на Интер Маями със солидна победа с 4:0 над ФК Торонто наставникът на тима Тата Мартино даде своя анализ за случилото се на терена. Той извади от игра Лионел Меси и Жорди Алба през първото полувреме, като отново се прокраднаха съмненията за контузия.

И двамата бивши играчи Барселона вече бяха пропуснали поражението с 5:2 в Атланта, като аржентинецът заяви, че отсъствието им миналия уикенд е просто "предпазна мярка". "Говорих и с двамата и не мисля, че има нещо ново и нищо по-голямо от това, което имат. Това е просто умора, не мисля, че има мускулна травма и вървим ден по ден. Трябва да видим медицинското решение и това ще ни помогне за нашия подход".

Кога ще бъдат отново в игра?

На 25 септември Интер Маями гостува на Орландо Сити, преди да се изправят срещу Хюстън Динамо три дни по-късно във финала на US Open Cup. "Очевидно няма шанс те да бъдат в игра в неделя (б.р. срещу Орландо), но надеждите ми са, че се връщат за финала следващата седмица".

"Видяхме и двамата играчи да тренират добре преди мача и след разговор с медицинския екип всичко беше в ред, за да могат футболистите да играят. Ако бяха по-млади момчета, някои може да кажат, че "треньорският щаб ги е натискал", но ние говорим за Меси и Алба", допълни Тата. 

"Ако ги накарахме да играят, това е защото бяха в позиция да играят и вероятно бе по-добре да е днес, а не в неделя. Ясно е, че ако успяха да изкарат поне 45 или 60 минути в днешния мач, това щеше да им послужи по-добре за финала на Open Cup и сега трябва да съм предпазлив. Като казвам всичко това, след като говорих и с двамата, нямам същия песимизъм, който имах, когато те напуснаха терена", каза още наставникът след победата на Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички