Какъв жест! Шотландските фенове ще пеят химна на Украйна по време на плейофа!


Какъв жест! Шотландските фенове ще пеят химна на Украйна по време на плейофа!
Снимка: iStock

1096 0

Шотландските футболни фенове готвят страхотен жест на събратята си от Украйна и на националния отбор на страната. Двата тима се изправят един срещу друг на 1-ви юни в плейоф за участие на Световното първенство в Катар в края на 2022 година.

Феновете на Шотландия ще изпълнят химна на защитавата се страна от руската инвазия заедно с привържениците на "жълто-сините". Това ще стане възможно благодарение на инициатива на ръководството на "duolingo" - приложение за чужди езици, съобщава "ISport".

Компанията ще публикува фонетично упътване и опростен вариант на текста на украинския химн под формата на пощенски картички. Освен това текстът на химна ще бъде публикуван в профилите на приложението в социалните мрежи. Ще бъде наличен и неговият превод.

"Футболът обединява хората, особено световните първенства, но всички ние знаем, че този мач е още по-важен. Той ще бъде гледан от целия свят. искаме всички фенове на Шотландия и всички футболни фенове да проявят своята солидарност чрез песента и да покажат, че са обединени за Украйна", заяви мениджърът на "Duolingo" пред "SVT TV". А ето защо селекционерът на Украйна не взе участие пряко във войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички