Емирът на Катар в основата на сменения откриващ мач на Мондиал 2022


Емирът на Катар в основата на сменения откриващ мач на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

4352 0

Откриващият мач на Световното първенство по футбол 2022 е променен поради желанието на емира на Катар. Първоначално шампионатът на планетата трябваше да започне с двубоя между домакините от Катар и Еквадор, но се оказа, че програмата е променена и първият мач на форума ще бъде между Сенегал и Нидерландия.

Оказва се, че причината за това е желанието на емира Тамим бин Хамад Ал Тани да организира фойерверки. Поне такава е информацията на "ESPN". Владетелят е искал преди първия мач на отбора му да има светлинно и звуково шоу в небето.

Откриващият мач на Мондиал 2022 ще започне в 12,00 часа българско време и ако Катар беше играл в този час, ефектът на фойерверките щеше да е минимален. Затова от ФИФА са се съгласили двубоят на Катар да бъде отложен за вечерта - в 18,00.

Катар ще бъде първата страна-домакин от 2002 г. насам, която няма да играе в първия мач от шампионата. От 1974 г. до 2002 г. в откриващите мачове винаги е играл действащият шампион, а от 2006 г. - домакинът на турнира. Ето и пълната програма на Световното в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички