Легендата Антонин Паненка е в кома с коронавирус


Легендата Антонин Паненка е в кома с коронавирус

2132 0

Легендата на чешкия футбол Антонин Паненка е в болница, в тежко състояние, съобщиха от бившия му клуб Бохемианс. 71-годишният бивш футболист е дал положителна проба за коронавирус.

Състоянието му в последните дни се е влошило и се е наложило той да бъде настанен в интензивното отделение, където лекарите правят всичко възможно да го спасят. Паненка е част от националния отбор на Чехословакия между 1973-та и 1982-ра година. За родината си той има 59 мача и 17 гола. Паненка е може би най-популярен с изпълнението си на дузпа във финала на Евро 1976, когато Чехословакия се изправя срещу Западна Германия. Тогава атакуващият халф изпълнява 11-метровия удар с копване на топката, при която тя минава под гредата и пада в центъра на вратата. Оттогава този вид изпълнения на дузпи носят неговото име.

А иначе на клубно ниво Антонин Паненка е най-популярен с периодите си като футболист на Бохемианс Прага и Рапид Виена. С австрийския гранд той печели 2 пъти Австрийската Бундеслига и 3 пъти Купата на Австрия. А ето кой футболист е обмислял да се откаже от футбола след заразяване с коронавирус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички