Легенда на Юнайтед се връща в игра на 45 години


Легенда на Юнайтед се връща в игра на 45 години

3728 0

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед и Холандия Едвин ван дер Саар ще възобнови кариерата си на 45 години, за да помогне на аматьорския клуб Нордвейк, за който е играл като младеж, съобщава "Voetbal in de Bollenstreek".

Ван дер Сар провеси ръкавиците на пирона през 2011 година, веднага след финала в шампионска лига, в който отборът му загуби от Барселона с 1:3. На 2 август през същата година се състоя прощалната му среща, в която участие взеха много звезди на световния футбол.

След края на кариерата си холандецът е запазил контакт с Нордвейк, чийто основен вратар Мустафа Амезрин е извън строя поради контузия.

Ръководството на Нордвейк се е обърнало с молба към местната футболна федерация, за да им разреши да заявят Ван Дер Сар за съботния мач с Йодан Бойс, която е била удовлетворена.

"Ван дер Сар се отнесе топло с нашия клуб и винаги е бил с нас. След известен размисъл той се съгласи да ни помогне в мача с Йодан Бойс. Може би става дума само за един мач. Много сме щастливи, че Едвин иска да ни помогне", заяви представителят на ръководството на клуба Питер Винк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички