"Грешникът" Мата с изповед към фенове и играчи на Манчестър Юнайтед


"Грешникът" Мата с изповед към фенове и играчи на Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1015 0

Испанският халф на Манчестър Юнайтед Хуан Мата не е преживял шока от първия червен картон в своята кариера. За пръв път в професионалния си път той вижда най-тежката санкция за един футболист, като до момента това не му се беше случвало. Освен това плеймейкърът беше изгонен за две нарушения, които извърши само в рамките на 3 минути в средата на първото полувреме.

Неговата липса на терена повлия на крайния резултат, след като Уест Бромич спечели с 1:0 и отдалечи отново "червените дяволи" от заветната цел - топ 4.

Мата "изля душата" си в своя блог, като определи решението на главния рефер за пресилено. Все пак той се извини на феновете и своите съотборници, настоявайки че това няма да се повтори.

Ето и пълната изповед на Хуан Мата:

След почти 500 мача като футболист тази неделя бях изгонен за първи път в кариерата си. Както може да си представите, не ми е никак лесно да пиша тези редове. Истината е, че това за мен е нова и странна ситуация, която е трудна за асимилиране, но ние се учим от всичко. Знам, че във футбола такива неща се виждат всяка седмица, но най-болезнено е, че моите съотборници трябваше дълго време да водят тази битка с 10 човека. Мисля, че и двете решение на рефера спрямо мен бяха твърде строги. Често виждаме много по-сериозни нарушения, които не биват санкционирани по този начин. В същото време обаче бих могъл да избегна тези картони и затова поемам отговорността.

Оставам с лош привкус и заради феновете, които пътуваха, за да ни подкрепят на стадиона, както и заради тези привърженици, които са гледали мача по телевизията. Трябва обаче да продължа напред, както винаги. Вече се концентрирам върху следващия ни мач - дербито с Ливърпул от Лига Европа.

В този спорт нямаш никакво време да празнуваш или да се оплакваш. След успаха в сряда и голът ми срещу Уотфорд сега трябваше да натрупам по-горчив опит. Така стоят нещата. Важното е да се движим напред и да си вземаме поука от всяка ситуация. Точно това ще направя и аз

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички