Крути мерки в Беларус - отнеха шампионската титла на Шахтьор Солигорск заради уреждане на мачове


Крути мерки в Беларус - отнеха шампионската титла на Шахтьор Солигорск заради уреждане на мачове

1016 0

Беларуската федерация по футбол е отнела шампионската титла за 2022-ра година на Шахтьор Солигорск, след като клубът е бил признат за виновен в уреждането на мачове, съобщи националната информационна агенция "БелТА".

Също така, Шахтьор е наказан с отнемане на 30 точки от актива през настоящия сезон и 20 за следващия, тъй като е било установено, че висшестоящи ръководители са били в основата на корупционната схема.

В допълнение се казва, че въпросните началници и самият клуб са признати за виновни в даване на подкупи на други отбори от първенството, а Енергетик-БГУ (Минск), който през миналата година завърши на второ място, както и Белшина (Бобруйск), също са с отнети точки заради доказано участие в уреждането на мачове с цел печалба от залози.

При това развитие на нещата, БАТЕ Борисов вече се води шампион на Беларус за миналата година и ще играе в квалификациите за Шампионската лига през идното лято.

!Беларуското първенство се провежда в обратен на нашия календар - от март до ноември. До момента са се изиграли седем кръга от настоящия сезон, а Шахтьор Солигорск се смъква на последното 15-о място с минус 17 точки. Енергетик-БГУ е с отнети 20 точки и продължава с минус 16. Белшина е наказан с отнемане на 10 и продължава с минус 8!

*Четете последните новини от европейския и световен футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички