В Беларус се радват: Шахтьор можеше да бъде бит от Лудогорец, но за щастие оцеля


В Беларус се радват: Шахтьор можеше да бъде бит от Лудогорец, но за щастие оцеля
Снимка: Lap.bg

2363 0

Лудогорец започна с победа похода си към групите на Шампионска лига, но "орлите" успяха да вкарат само един гол на Шахтьор Солигорск, въпреки голямото си игрово предимство. Все пак от лагера на беларусите признаха, че българският шампион е бил много по-силен:

"Не се случи нищо, което да ме изненада. Лудогорец бе по-силен от нас. Пуснахме гол в края - неприятно е, но трябва да признаем, че можехме да пуснем и по-рано. Съперникът имаше голови положения, Гутор спаси няколко пъти", призна треньорът на Шахтьор.

"Въпреки това се защитавахме добре и в много отношения правилно, преминавахме добре от защита в атака", каза още Григорчук след срещата.

В този дух се изказват и медиите в Беларус, които признават, че резултатът е можел да бъде много по-различен:

"Шахтьор можеше да бъде бит, но оцеля само с 0:1 за щастие. Резултатът не е перфектен, но това е максимумът, на който отборът на Солигорск имаше право. Лудогорец е далеч от идеалната форма, не е страхотен, но се прояви като много по-силен колектив. Такъв, срещу който Шахтьор не е играл през този сезон. След няколко минути всичко си дойде на мястото и се видя кой кой е", пише "Пресбол" и добавя:

"Всъщност имаше безброй положения, които нямаше как да не се превърнат в гол. Топката обаче по чудо избягваше да влезе в мрежата. Просто противникът се оказа много по-мускулест. Шахтьор чакаше и очакваше да оцелее, запазвайки нулите на таблото, но се провали". 

Реваншът между двата отбора ще се изиграе на 13 юли (вторник) от 22:30ч. българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички