Кристиано се изравнява с Кройф днес?


Кристиано се изравнява с Кройф днес?
Снимка: Getty Images / Guliver

1247 0

Кристиано Роналдо ще се изравни с митични футболни фигури като Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен, ако днес спечели "Златната топка" за трети път в кариерата си. Церемонията в Цюрих започва в 19,30 часа българско време и ще бъде предавана пряко по "Евроспорт".

Единственият, завоювал "Златната топка" 4 пъти, е Лионел Меси, но е твърде вероятно сега аржентинецът да заеме трета позиция в крайния вот. Роналдо е абсолютен фаворит на букмейкърите, които оценяват шансовете му за триумф с нищожния коефициент 1,18. Големият конкурент на Кристиано - световният шампион с Германия Мануел Нойер е с 4,5. Третият финалист - Меси (12:1), може да остане извън челните две места за първи път от 2007 г. Тогава аржентинецът финишира трети след победителя Кака и втория Кристиано.

Според медиите в Испания Меси може и да пътува за церемонията в Цюрих, мачакр че от Барселона обявиха официален бойкот на организаторите от ФИФА.

В категорията за най-добър треньор почти сигурен победител изглежда селекционерът на Германия Йоахим Льов. Коефициентът за наставника на бундестима е 1,25, конкурентите му са треньорите на Реал и Атлетико (Мадрид) - Карло Анчелоти и Диего Симеоне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички