Ето го фаворитът на Христо Стоичков за "Златната топка"


Ето го фаворитът на Христо Стоичков за "Златната топка"

5231 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков беше част от бенефиса на Карлос Павон в Хондурас, където беше една от най-интересните фигури за медиите.

Той беше помолен да коментира утрешната церемония по връчването на "Златната топка", на която се очаква за втора поредна година да триумфира Кристиано Роналдо.

Камата обаче изрази убеждение, че не той, а вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер трябва да спечели, защото е най-добрият вратар в света и взе световната титла с Германия.

"Абсолютният фаворит за мен е Мануел Нойер. Другите двама са силни, но трябва да си триумфирал на Световното първенство в такава година", каза Модерния ляв, подчертавайки, че неговият личен фаворит Меси няма нужда от подаръци.

"Меси спечели наградата за самия шампионат, но и самият той беше изненадан. Лео няма нужда от такива подаръци, а от любов и победи. Сам знае, че не трябваше да я вземе".

Стоичков, по стара традиция, даде да се разбере, че в последните години единствено Меси е заслужавал "Златната топка" (поне в 3 от случаите), критикувайки избора на Кристиано Роналдо през миналия сезон.

"Това е един от признаците за корупцията във ФИФА. Виждате и миналата година, когато Блатер каза - "Дайте да дадем Златната топка на този красавец Роналдо". Мисля, че трябва да има един комитет, който да избира победителите."

От 1994 г. насам само три или четири пъти победителят е бил заслужен в тази анкета, останалите са политически победители. Три от наградите на Меси са заслужени, но някой трябва да ми обясни критериите за останалите награди", подчерта Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички