Слух или истина: Един играч с чудовищен аванс за "Златната топка"?


Слух или истина: Един играч с чудовищен аванс за "Златната топка"?
Снимка: Getty Images/Guliver

3356 0

Както е известно, гласуването за "Златната топка" отдавна приключи, а на 12-и януари трябва да разберем официално кой е новият кавалер на най-ценното индивидуално отличие във футбола.

Номинираните са трима. Кристиано Роналдо от Реал Мадрид, който завоюва 4 титли с клуба си, стана голмайстор на Примера дивисион и счупи голов рекорд на Меси в Шампионска лига.

Вторият е Мануел Нойер, който записа отличен сезон с Байерн, освен това стана световен шампион в Германия и е безспорно най-добрият вратар в света за последните 2-3 години.

Лионел Меси също получи номинация, въпреки че остана "капо" откъм трофеи. Той все пак беше с ключов принос за достигането на Аржентина до финал на Световното първенство в Бразилия.

Днес в няколко испански медии се появи гласуването за "Златната топка", което показва чудовищна разлика в полза на Роналдо пред Нойер.

Според изтеклата информация, Роналдо е получил 89.7% от вота на треньорите и капитаните на отборите, имащи право да участват в класацията. Втори остава Мануел Нойер с едва 5.8%, а с малко над 4% е Меси.

Информацията не е официална, като тя ще бъде обявена по време на награждаването в началото на следващата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички