Кристиано Роналдо е в дупка и чака първи гол: Закъсващ Ал Насър има нужда от него точно сега


Кристиано Роналдо е в дупка и чака първи гол: Закъсващ Ал Насър има нужда от него точно сега
Снимка: GettyImages

2400 0

Кристиано Роналдо не се радва на възможно най-добрия старт на кариерата си в Ал Насър. Португалецът вече е записал два официални мача за клуба от Саудитска Арабия, но в никой случай не е съумял да отбележи дебютното си попадение.

Ал Насър допусна първа издънка с Роналдо - ще закъса ли отборът?

И докато в първия му официален мач това нямаше значение, защото бе постигната победа в първенството, то не точно така стоят нещата с втория. В него отборът загуби с 1:3 от Ал Итихад и отпадна на полуфиналите за Суперкупата на страната.

След като Кристиано изпусна първи трофей с Ал Насър, сега усилията ще се насочат основно към шампионата (както и към Купата на краля на Саудитска Арабия, където отборът е четвъртфиналист). Там обаче завършилият на трето място през миналата кампания Ал Насър изпусна лидерската си позиция.

Отборът е втори във временното класиране с точка по-малко от лидера, но има и цели два мача пасив от Ал Шабаб. Зад Ал Насър са големите съперници, които всъщност завършиха на първите две места през миналия сезон - Ал Хилал и Ал Итихад, които са съответно на 1 и 2 точки от тима (първият е с мач повече, а вторият има същия брой изиграни срещи). Пети е Ал Таавун, който също е на едва 3 точки от Ал Насър (макар и с мач повече).

Кристиано Роналдо няма гол в шест поредни официални мача

Така ситуацията в класирането е повече от заплетена, а сезонът е преполовен. Започва фазата, в която от Ал Насър ще очакват Кристиано Роналдо да прави това, което прави най-добре - да вкарва.

Проблемът за него е, че той няма попадение в шест поредни официални мача към момента (няма гол от мача с Гана, а след това не се разписа срещу Уругвай, Южна Корея, Швейцария, Мароко, Ал Етифак и Ал Итихад). В първия му мач в Саудитска Арабия обаче вкара две попадения за едно полувреме при сблъсъка между сборния тим на Ал Насър и Ал Хилал срещу ПСЖ. Въпросът е кога ще се "отпуши" за Ал Насър.

Тепърва започва кариерата на португалеца в новия му отбор, но любопитното е, че треньорът на Ал Насър е убеден, че Роналдо ще завърши кариерата си в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички