Краля на футбола Пеле - под палиативни грижи в болница, в края е на жизнения си път!


Краля на футбола Пеле - под палиативни грижи в болница, в края е на жизнения си път!
Снимка: Getty Images

4459 0

Много лоши новини за футбола долетяха от Бразилия. Те гласят, че легендата на играта Пеле е в тежко здравословно състояние и е преместен в "палиативни грижи" в болницата в Сао Пауло, в която влезе тези дни.

ЛОШИТЕ НОВИНИ ОКОЛО СЪСТОЯНИЕТО МУ

Изданието express.co.uk пише, че бразилската легенда не реагира вече на лечението, прилагано му за рака на дебелото черво, от който страда в последните години. 82-годишният Пеле постъпи в болница във вторник вечерта и медията писа, че той има бронхопневмония, но изглежда, че състоянието му е по-сериозно.

ПЕЛЕ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ОПИТАХА ДА РАЗСЕЯТ МРАЧНИТЕ НОВИНИ

Иначе "Краля на футбола" постъпи в болничното заведение "Алберт Айнщайн" с отоци и сърдечна недостатъчност. Семейството му се опита да разсее лошите новини с изявление, че състоянието му не е налагало спешна намеса. Самият Пеле обяви, че е направил рутинно месечно посещение в болницата.

Големият футболист бе диагностициран с рак на дебелото черво през 2021 година и от известно време всеки месец постъпва в болница за наблюдение и грижа. Според express.co.uk, което се позовава на "Фолха де Сао Пауло", бразилската легенда вече няма да получава инвазивно лечение, само терапии и лекарства, за да се чувства "комфортно".

И ВСЕ ПАК: КАКВО СА "ПАЛИАТИВНИ ГРИЖИ"?

Палиативните грижи се предоставят на пациенти с животозастрашаващи състояния или заболявания и се считат за грижи в края на жизнения път. В този контекст, някои звезди направиха публикации в социалните мрежи, обявявайки, че се молят за Пеле. Така направи например Килиан Мбапе. Въпреки състоянието си, Пеле се вълнува от Световното първенство в Катар и има фаворит. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички