Голямата легенда Пеле разкри фаворита си за спечелването на Мондиал 2022


Голямата легенда Пеле разкри фаворита си за спечелването на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

3796 0

Една от иконите на световния футбол - Пеле, разкри в социалните мрежи своя фаворит за спечелването на предстоящото Световно първенство в Катар, което ще започне след едва 10 дена и ще приключи непосредствено преди Коледа. Бразилската легенда е на мнение, че родината му може да спечели за рекордния шести път световната титла през следващите седмици.

"Последния път, когато носих тази фланелка, ние сложихме третата звезда над герба на нея. Сега вече имаме пет и нямам търпение да поставим и шеста звезда", припомни Пеле, който е единственият футболист, ставал три пъти световен шампион. Това се случи на Мондиалите през 1958, 1962 и 1970 година.

"Тук съм, за да дам моето доверие на този отбор и да пожелая късмет на националния тим", написа ветеранът в социалните мрежи, който в последните години има сериозни здравословни проблеми.

Неговите фаворити от "Селесао" са номер 1 в ранглистата на ФИФА и е получават най-голямо доверие от букмейкърите. Бразилия започва пътя си към шеста световна титла на 24 ноември срещу Сърбия, след като последния трофей на нацията от надпреварата е от преди 20 години. Другите два тима в групата са Швейцария и Камерун. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички