Гави избухна за Испания и се нареди до феноменален рекорд на Пеле на световни първенства


Гави избухна за Испания и се нареди до феноменален рекорд на Пеле на световни първенства
Снимка: GettyImages

2939 0

Младата звезда на испанския футбол Гави изигра цял мач за Испания срещу Коста Рика при разгрома със 7:0 на старта на Световното първенство по футбол в Катар. Това обаче не е всичко: халфът на Барселона отбеляза гол, който записа името му в историята.

С попадението си Гави се превърна в един от тримата най-млади голмайстори в историята на световни първенства. Испанецът се разписа на едва 18 години и 110 дни, като така се нареди до рекордьора по този показател - легендата Пеле, който вкарва първия си гол на мондиал на 17 г. и 239 дни.

Другият играч, който вкарва гол на световно първенство на по-малка възраст от тази на Гави, е мексиканецът Мануел Росас. Той е едва на 18 години и 90 дни, когато бележи гол на световни финали. Гави влиза в топ 3 на тази класация, но рекордите за него не се изчерпват дотук.

С участието си за Испания в мача срещу Коста Рика Гави стана и най-младият футболист на "Ла Фурия", играл на световно първенство. Той е и най-младият голмайстор на страната си на световни финали. А повече за представянето на Гави и Испания, четете в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички