Край на втория кръг от груповата фаза на Световното първенство 2022 - Ето какво се случи в ден №9 в Катар


Край на втория кръг от груповата фаза на Световното първенство 2022  - Ето какво се случи в ден №9 в Катар
Снимка: GettyImages

1542 0

Деветият ден от Световното първенство 2022 приключи, а привържениците станаха свидетели на страхотни сблъсъци, в които паднаха и куп попадения. Най-резултатен бе двубоят между Камерун и Сърбия, който в крайно сметка завърши при 3:3. С всяка изминала среща головете намаляваха и Южна Корея - Гана достигнаха до 2:3, а големият фаворит Бразилия се наложи едва с 1:0 над Швейцария.

Денят в Катар приключи с дербито между Португалия и Уругвай, в което "мореплавателите" се наложиха с 2:0 над латиноамериканската селекция.

Камерун 3:3 Сърбия

Истински спектакъл! Това бе третият най-резултатен мач на Мондиал 2022 до момента (след Англия 6:2 Иран и Испания 7:0 Коста Рика). Двата тима си отбелязаха по три попадения, а всяко едно от тях бе дело на различен голмайстор! На полувремето резултатът бе 2:1 за сърбите, в 53-ата минута дори 3:1, но в крайна сметка "лъвовете" стигнаха до точката в рамките на 180 секунди!

ВИДЕО от Камерун 3:3 Сърбия + галерия със снимки от зрелището в Катар! (последвайте двата линка)

Южна Корея 2:3 Гана

Отборите на Южна Корея и Гана си спретнаха голово зрелище за радост на неутралните фенове, което обаче в крайна сметка завърши в полза на ганайците. Гана поведе с 0:2 до почивката и изглеждаше, че няма да има проблеми в мача, но през втората част Южна Корея се пребори да стигне до равенство 2:2. Все пак Мохамед Кудус се превърна в герой и отбеляза още един гол (общо два в мача), за да оформи крайното 2:3.

ВИДЕО и репортаж от Южна Корея 2:3 Гана

Бразилия 1:0 Швейцария

Суперфаворитът за световната титла Бразилия се добра до втори пореден успех в групите на Мондиал 2022, с което си осигури и класирането за 1/8-финалите. Нещо повече: "селесао" почти със сигурност ще завършат на първото място в "групата на смъртта", с което си осигуряват по-лек опонент в елиминациите. Иначе с основни заслуги за крайния успех на Бразилия бе... Реал Мадрид (подробности четете в репортажа от мача).

ВИДЕО и репортаж от Бразилия 1:0 Швейцария

Португалия 2:0 Уругвай

Португалия спечели едно от дербитата на груповата фаза по време на Световното първенство 2022, след като се наложи над Уругвай с 2:0. В герой за „мореплавателите“ се превърна Бруно Фернандеш, въпреки че първоначално имаше съмнения, че попадението в 54-тата минута е било дело на Кристиано Роналдо. Футболистът на Манчестър Юнайтед реализира от дузпа и в добавеното време на срещата.

По този начин европейците са еднолично на върха в група “H“ с 6 точки, докато днешният им противник остава на дъното с едва една точка. На втори декември двата тима ще изиграят и последните си срещи от груповата фаза, когато Уругвай ще срещне Гана, а Португалия – Южна Корея.

ВИДЕО и репортаж от Португалия 2:0 Уругвай!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички