Ковид-19 удари Буркина Фасо преди старта на Купата на Африка, заформя се скандал


Ковид-19 удари Буркина Фасо преди старта на Купата на Африка, заформя се скандал
Снимка: Getty Images

1898 0

Капитанът на Буркина Фасо Бертранд Траоре възнегодува от "скандални" коронавирусни процедури по тестване преди старта на Купата на африканските нации.

Четирима или петима играчи и селекционерът Каму Мало дадоха положителни проби преди откриващия мач на тима срещу домакините от Камерун в утрешния ден:

"Това е скандално, не можем да отпаднем от състава 24 часа преди мача", сподели нападателят на Астън Вила на пресконференция. Асистентът Фирмин Сану, който се яви на пресконференцията вместо треньора Мало, поясни:

"Имаме четири или пет случая на Ковид-19, предимно играчи от първия тим, няма да обявим имена. Това поставя всичко под въпрос, но ние сме уверени в играчите, които ще ги заменят", заяви Сану, който разкритикува организацията след идването на два медицински екипа, които да тестват тима.

"Вчера сутринта (7.01.) медицински екип се появи в нашия хотел за тестове. Когато се опитахме да разберем кой ги е изпратил, Африканската футболна конфедерация ясно ни заяви, че не ги е изпратила и ние отказахме да се тестваме. Нов екип пристигна в 10:00 часа, очевидно екип на АФН, проведохме тестовете, които ни информираха за четири до пет положителни случая".

*ВИЖТЕ ТУК - 12 футболисти, които ще ни радват с изявите си в Африка!

Федерацията на Буркина Фасо оспорва факта, че тестовете не са били ПСР-и, които трябва да се проведат 48 часа преди мач, и поиска второ мнение. "Властите трябва да преразгледат организацията. Не можем да приемем това решение. Можем да направим отново тестовете на нашите положителни играчи", добави още Траоре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички