Коста Рика е фаталният 13-ти тим, класирал се за Световното в Русия


Коста Рика е фаталният 13-ти тим, класирал се за Световното в Русия
Снимка: Gulliver/GettyImages

2956 0

Отборът на Коста Рика по крайно драматичен начин се докопа до 1:1 в домакинството си на Хондурас, а това равенство гарантира на тима участие на Световното първенство в Русия догодина. Еди Ернандес даде преднина на Хондурас в 66-ата минута, а домакините стигнаха до изравнителен гол в петата минута от допълнителното време на мача, когато централният защитник Кендъл Уостън се разписа с глава и хвърли в екстаз зрителите на препълнения стадион в Сан Хосе.

Това равенство позволи на тима на Коста Рика да заеме второто място в зона КОНКАКАФ и да си осигури място в Мондиала. Кръг преди края на квалификациите Мексико е на първо място в групата с 21 точки, Коста Рика има 16, САЩ - 12, Панама и Хондурас - по 10, Тринидад и Тобаго - 3.

По този начин в последния кръг ще бъде определен третият участник от региона, както и отборът, който ще играе бараж с представителя на Азия (Австралия или Сирия). Коста Рика ще играе на Световно първенство за пети път в своята история.

Сигурните участници на Мондиал 2018 са следните:

Европа: Русия (домакин на турнира), Белгия, Германия, Англия, Испания;

Азия: Иран, Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия;

Южна Америка: Бразилия;

КОНКАКАФ: Мексико, Коста Рика;

Африка: Нигерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички