Испания си осигури предсрочно билет за Мондиала


Испания си осигури предсрочно билет за Мондиала
Снимка: БГНЕС

1119 0

Испания се наложи категорично над Албания с 3:0 и си гарантира място във финалите на Световното първенство през 2018 г. в Русия. Ла Фурия реши спора още през първата половина на двубоя, който се игра на стадион "Хосе Рико Перес" в Аликанте.

Родриго откри резултата в 16-ата минута, в 23-ата се отличи Иско, а три минути по-късно - Тиаго Алкантара.

Кръг преди края на квалификациите Испания води в група G с 5 точки повече от Италия, която не успя да победи Македония у дома (1:1). Джорджо Киелини даде преднина на Скуадра Адзура в 40-ата минута, но Александър Трайковски възстанови равенството 13 минути преди края.

В група D Сърбия не успя да си осигури предсрочно билет за Мондиала, след като загуби от Австрия навън с 2:3. Сърбите остават начело в подреждането с 18 точки, Уелс има 17, Ирландия - 16. В последния кръг Сърбия приема Грузия, а Уелс са домакини на Ирландия.

В група I Турция отстъпи пред Исландия с 0:3 у дома и загуби шансовете си за участие на турнира в Русия. Исландия води в групата с 19 точки, следвана от Хърватия и Украйна с по 17.

До момента сигурните участници на Световното първенство са 11 - домакините от Русия, Белгия, Бразилия, Мексико, Иран, Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия, Германия, Англия и Испания. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички