Ето каква сума ще прибере новият световен шампион


Ето каква сума ще прибере новият световен шампион

1362 0

50 милиона долара е премията предвидена за световния шампион на първенството в Русия догодина. ФИФА е изпратила до националните федерации новото разпределение на натрадния фонд на Мондиал 2018. Простите сметки показват, че класиралите се на финалите 32 отбора ще разпределят сума много по-голяма от тази в Бразилия през 2014 година.

Тогава участниците поделиха 576 милиона, докато за следващото лято сумата е около 700 милиона долара. Около 10 процента от тази сума ще бъде заделена за застраховка на играчите, които ще ритат по стадионите на Русия.

2 милиона долара ще получи всяка страна само, защото се класира на световното първенство. Още 10 милиона ще получат 16-те страни, които ще преодолеят групите си, пише "Стандарт". Класиране за четвъртфинал ще гарантира на федерацията на съответната страна 25 милиона долара. Финалистът ще вземе 40 милиона, а световният шампион - 50 милиона.

Разбира се, ФИФА Ще даде пари и на клубовете, чийто играчи участват на Световното първенство, както е традицията от последните 20 години. Пари ще има и за страните, които са играли квалификации, но не са се класирали, като обаче тази сума няма да бъде съизмерима с това да се класираш на Мондиала в Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички