Молят се на Мбапе да бъде гост на жребия за Мондиал 2022, той ги отряза


Молят се на Мбапе да бъде гост на жребия за Мондиал 2022, той ги отряза
Снимка: Getty Images

1469 0

Ръководните фактори на футбола в Катар са пожелали Килиан Мбапе да присъства в Доха за жребия на Световното първенство, но нападателят на "петлите" е отказал, съобщи L'ÉQUIPE. Френската звезда през последните дни нашумя сериозно извън терена, след като се замеси в скандал, свързан с рекламодателите на френския национален отбор.

През последните седмици са се провели разговори между представители на Катар, Френската футболна федерация, ПСЖ и играча, за да бъде убедена френската звезда, но преговорите не са минали по желания от домакините начин.

Световният шампион от 2018 г. отхвърли поканата с мотива, че не е капитан на националния отбор, и че следователно това не е неговото място - той също се очаква на тренировка днес - четиридесет и осем часа преди домакинството на Лориан от Лига 1. Остава да видим дали в Доха ще пристигне Уго Лорис – капитанът на "сините", но Дидие Дешан може да изпрати и друг представител от екипа си, на който самоличността му към момента да не е разкрита.

Жребият ще се проведе на 1 април в изложбения и конгресен център в Доха, Катар. Церемонията е планирана за 19 часа българско време, като ден по-рано ще се проведе 72-рия конгрес на ФИФА. Интересното е, че в урните ще попаднат само 29 от 32 отбора, които трябва да участват на първенството. Няма да бъдат изиграни плейофите между представителите на Азия и Южна Америка, както и между представителите на Северна Америка и Океания. Също така няма да има потвърден и един представител на Европа, тъй като мачът между Шотландия и Украйна няма да се проведе по план в края на март. Така финалът срещу тима на Уелс е насрочен за юни.

А ето по какъв начин успяха да се класират Полша за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички