Колина: ВАР почти уби симулациите там, където я въведоха


Колина: ВАР почти уби симулациите там, където я въведоха
Снимка: Getty Images/Guliver

1872 0

Шефът на Съдийската комисия към ФИФА Пиерлуиджи Колина разкри какво е постигнато в битката със симулациите след внедряването на системата ВАР в много от първенствата и турнирите на високо ниво във футбола.

"Като цяло, във футбола битката със симулациите върви успешно. Ще ви кажа дори повече: Въвеждането на ВАР има за цел да ги унищожи. Вече виждаме значително намаляване на този феномен. Видеоасистентът в този случай влиза в ролята на компетентен лекар, който предприема превантивни мерки. Днес всеки футболист разбира, че ВАР е в състояние да достигне всеки ъгъл на терена, да види всеки момент в битката. Всичко, което може да пропусне окото на рефера, видеоповторенията не пропускат. Нарушителите предварително разбират, че няма къде да отидат. Повярвайте, че това е много силен психологически момент", заяви Колина пред "Мач ТВ".

ОФИЦИАЛНО: ВАР ВЛИЗА В ШАМПИОНСКА ЛИГА

"ВАР се представи чудесно на Световното първенство в Русия, системата беше пробвана и на Копа Либертадорес, в Германия, Португалия, Италия, Корея, Австралия. Статистиката показва почти пълното изчезване на симулациите в турнирите, в които действа ВАР. Това е резултат от мащабното му ползване. Въвеждането на ВАР е насочено към подобряване и оздравяване на футбола, не спира развитието му в никакъв случай", допълва бившият топ рефер.

Системата бе поискана и в българската Първа лига. Кой и защо пожела това прочетете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички