Въвеждат VAR в Шампионска лига още за осминафиналите в този сезон?


Въвеждат VAR в Шампионска лига още за осминафиналите в този сезон?
Снимка: Getty Images/Guliver

1361 0

Системата VAR ще бъде въведена много по-скоро от очакваното в Шампионска лига. Според британския The Times това ще се случи през февруари догодина. Съобщава се, че УЕФА обмисля да въведе видео помощника в осминафиналната фаза на турнира.

Според испанския AS окончателно решение по въпроса ще бъде взето на 3 декември тази година, когато има заседание на централата.

Във втория по важност европейски клубен турнир - Лига Европа, системата ще бъде въведена от следващия сезон. Не е изключен обаче вариантът във финала на Лига Европа да бъдат използвани видеоповторения.

РАЗКРИХА ОТ КОГА ВЪВЕЖДАТ VAR В ЕВРОПЕЙСКИТЕ КЛУБНИ ТУРНИРИ

По темата говори президентът на УЕФА Александър Чеферин. "Започнахме подготвителна работа. Роберто Розети (шефът на съдийския корпус в УЕФА) и неговият екип са страхотни специалисти в това. Трябва да се разгледат важните въпроси: работата на съдиите и техническите аспекти. Докладът ще бъде завършен след около седмица. След това ще стане ясно ще можем ли да внедрим системата ВАР. Най-късният срок, в който ще направим това, е следващият сезон", заяви Чеферин, цитиран от beIN Sports.

Вижте случая, който форсира нуждата от въвеждането на системата в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички