Кой се справя най-добре във финали - Меси, Роналдо, Неймар или Суарес?


Кой се справя най-добре във финали - Меси, Роналдо, Неймар или Суарес?
Снимка: Getty Images

1428 0

Лионел Меси вдигна 35-ия си трофей с екипа на Барселона през миналата седмица, когато каталунците разгромиха Атлетик Билбао на финала за Купата на Краля в Испания.

Кой обаче е играчът, който се представя най-добре на финали или в т.нар. "Големи мачове"? Лионел Меси, Роберт Левандовски, Кристиано Роналдо, Неймар, Килиан Мбапе, Златан Ибрахимович или Луис Суарес? Нека погледнем статистиката:

Роберт Левандовски 

Полякът е изиграл общо 15 финала в кариерата си, разписвайки се на 7 пъти в тях. Той обаче бе сравнително тих в двата финала в Шампионска лига, в които е участвал. Неговите седем попадения са за Суперкупата в Германия и Купата на Германия. 

Кристиано Роналдо

Португалецът е взел участие в 30 финала, отбелязвайки 19 гола в тях и добавяйки още две асистенции. Роналдо е спечелил четири пъти Шампионска лига с Реал Мадрид, веднъж с Манчестър Юнайтед, а през 2016 година стана Европейски шампион, въпреки че във финалната среща се контузи и напусна терена рано-рано.

Неймар

17 са финалите, в които е взимал участие бразилецът. В тях той е вкарал 8 гола. Два от тях са с екипа на Сантос в Бразилия, а останалите са за Копа дел Рей в Испания, Купата на Франция и разбира се, на финала в Шампионска лига през 2015 година срещу Ювентус.

Килиан Мбапе

Младият французин набързо успя да натрупа 10 участия на финали, макар и в тях да има само две попадения. Едното е за Купата на Франция, но другото донесе най-ценния трофей в кариерата на един футболист през 2018 година - Световната титла!

Златан Ибрахимович

39-годишният швед е изиграл цели 20 финала в дългата си кариера, разписвайки се на 12 пъти в тях. Все пак, Ибра си остава може би най-добрият играч, който никога не е печелил Шампионска лига!

Луис Суарес

Уругвайският нападател на Атлетико Мадрид е взел участие в 12 финала, голяма част от които са с отбора на Барселона. На 9 пъти той се е разписвал в тези важни мачове и може да се похвали с попадение на финала на Копа Америка през 2011 година. Също така, той се е разписвал и на финалите в Копа дел Рей и Шампионска лига!

Лионел Меси

Аржентинският гений е взел участие в невероятните 34 финала за Барселона, отбелязвайки 31 гола в тях! Той вкара головете за каталунците на финалите в Шампионска лига през 2009 и 2011 година, а има и цели 9 попадения в 10 финала за Купата на Краля.

При всички положения, когато става въпрос за ФИНАЛИ, Лео Меси стои уверено на върха в тази престижна класация!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички