Клубен бос ще инвестира 10 милиарда в турнир, който да замени Шампионска лига и Лига Европа


Клубен бос ще инвестира 10 милиарда в турнир, който да замени Шампионска лига и Лига Европа
Снимка: Getty Images

1367 0

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис изрази желание и готовност да реформира европейския клубен футбол. Той посочи, че Шампионска лига и Лига Европа вече не носят достатъчно приходи на отборите.

"Системата вече не работи. Шампионска лига и Лига Европа не генерират достатъчно приходи, за да могат клубовете да оправдаят участието си в тях. За да бъдете конкуренти, са ви нужни повече играчи от най-висша класа. Това означава, че трябва да похарчите повече пари, а средствата от европейските съревнования не вземат предвид това. Клубовете трябва да измислят по-модерен и доходен турнир за всички участващи", заяви Де Лаурентис, цитиран от Daily Mail.

"Трябва да намалим броя на мачовете, като намалим броя на най-добрите дивизии в цяла Европа. Необходимо е да се създаде Европейска лига с демократична система за участие, основана на постиженията на отборите. Проучих проекта и съм готов да вложа 10 милиарда евро", допълни клубният бос.

"Ако не променим правилата на играта и не направим зрелището по-добро, младите хора ще зарежат нас и футболът ще престане да бъде централна част от нашия живот", казва още италианецът. А защо президентът на Ла Лига Хавиер Тебас осмя проекта за Суперлигата четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички