Казаха на някогашното продиджи, че става само за футбол в зала


Казаха на някогашното продиджи, че става само за футбол в зала
Снимка: Guliver/GettyImages

7915 0

Смятаният за един от най-големите бъдещи таланти в световния футбол – Фреди Аду, никога не успя да достигне очакванията за своя пик във футболния си живот. Вече на 31-годишна възраст Аду бе освободен от шведския Йостерлен, който се състезава в… третото ниво на скандинавската страна. Да, точно до там изпадна кариерата на бързоногия американец. Основният проблем в тази авантюра на Аду е, че продължи само един месец, а треньорът на тима обясни какъв е бил точно проблема с тъмнокожия футболист.

„Дадохме му един месец да демонстрира качествата си. Когато обаче си бил толкова дълго време извън играта… Той тренира с нас, но показа много лоши неща на терена и не мисля, че е достатъчно силен психически, за да успее да се пребори със себе си и да върне част от качествата си”, каза Агим Сопи пред ‘Fotbollskanalen’.

„Нужно беше да бъда прям и честен с него и да му обясня нещата, както ги виждам. Пуснахме го да играе в последния мач, но той показа игра като за пета аматьорска дивизия. Не мога да го взема в отбора само заради името му, тъй като имам 24 други футболисти, които „оставят душата си” на игрището и затова бях честен с него. Именно затова няма да бъде част от моя отбор”, каза още Сопи.

Аду, който е носил екипа на португалския гранд Бенфика, потвърди своето напускане от шведския клуб. „Треньорът ми каза, че съм бил взет без неговото разрешение и той не е харесал това. Бил съм в подобна ситуация преди и знам, че това не свършва добре. Най-добре беше да приключим колкото се може по-скоро”, заяви Аду.

„В първите тренировки играчът беше напълно изтощен. Бях изненадан, че е толкова немощен. Ако си в тази ситуацията и се появи отбор, който те иска, ти трябва да надмогнеш себе си и да грабнеш този шанс. Има техника, умен е и това може да се види, ала неговата игра е за футзал. Истинският футбол е напълно различен”, констатира треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички