"Казаха много лоши неща" - Лионел Меси проговори за кошмарния период преди Световното


"Казаха много лоши неща" - Лионел Меси проговори за кошмарния период преди Световното
Снимка: GettyImages

1197 0

Лионел Меси говори за пореден път за удовлетворението си, че най-накрая осигури трофея на Световното първенство за Аржентина. Единствената награда, която отсъстваше в една осеяна със злато кариера. Меси разсъждава върху критиките, с които се сблъскваше в годините преди турнира, и удовлетворението си от това, че успя да накара най-суровите си критици да замълчат.

Завръщане към критиките

Меси се върна и към страданието си преди турнира: "Прекарах лош период. Моето семейство и хората, които ме обичат също. Критиците бяха много несправедливи към едно поколение играчи и казаха много лоши неща за мен. Днес 95% или 100% от аржентинците ме обичат и това е прекрасно чувство."

Той обясни, че любовта, която получава от аржентинеца сега, дори година след тържествата, е резултат от спечелването на турнира. "Имах късмет, че постигнах всичко на клубно ниво с Барселона, а също и на индивидуално ниво. Световното първенство беше единственото нещо, което ми убягна. Има много малко играчи, които могат да кажат, че са постигнах всичко и слава Богу съм един от тях". Той отговори и на въпроса за Мондиал 2026 и какви са шансовете да играе там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички