Карим Бензема получи крайно неочаквана подкрепа за Златната топка


Карим Бензема получи крайно неочаквана подкрепа за Златната топка
Снимка: Getty Images

7138 0

Бившият национал на Франция - Матийо Валбуена, изненадващо подкрепи Карим Бензема за "Златната топка", независимо от скандала, в който бяха замесени и двамата преди години.

*34-годишният нападател на Реал Мадрид бе един от петимата, които се опитаха да изнудят Валбуена с видео, откраднато от собствения му телефона. Бензема бе признат за виновен в съучастие в опит за изнудване през ноември 2021 година и получи едногодишна условна присъда!

37-годишният Валбуена, който сега играе за Олимпиакос, сподели, че е "обърнал страницата". Той добави, че бившият му съотборник в националния отбор на "петлите" заслужава най-ценното индивидуално отличие след сезон, в който спечели Ла Лига и Шампионска лига, отбелязвайки 44 гола във всички турнири:

"Няма да бъде честно, ако кажа, че той не заслужава "Златната топка". Да, той я заслужава. Мога да говоря обективно за футбол и също така за нещо, което се е случило преди. Или говорим за футбол, или за това, което се случва извън терена", каза Валбуена пред "RMC Sport".

Бензема се завърна в националния отбор на Франция миналото лято след петгодишно отсъствие от редиците на световните шампиони, докато Валбуена не е играл за страната си от 2015 г. насам. "Обърнах страницата след всички тези години. Не тая лоши чувства, имаше трудни моменти, в които успях да се събера. Щеше ми се кариерата ми да приключи по друг начин, но така стоят нещата", добави той.

Вижте още: Делото започва: Очертава се тежък месец за бившите президенти на ФИФА и УЕФА - Сеп Блатер и Мишел Платини

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички