Камата посочи кой трябва да е шеф на ФИФА


Камата посочи кой трябва да е шеф на ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1412 0

Българската футболна легенда Христо Стоичков даде своето мнение относно това кой трябва да е новият шеф на ФИФА, след като недолюбваният от него Сеп Блатер си подаде оставката.

Ето какво сподели пред своята медия "Унивисион депортес" Камата за своите кандидати:

1. Франц Бекенбауер. Един скромен човек, работлив. Ако си спомняте световното през 2006 г. в Германия - страхотен организатор. Световен шампион, знае да управлява една голяма институция каквато е Байерн (Мюнхен), и е неин почетен президент. За мен твърд кандидат за поста.

2. Йохан Кройф. Друг, който на мен ми харесва много, бил ми е треньор и е нещо като мой баща във футбола. Той знае да управлява добре всичко. Наистина добре. Затова бих застанал зад него.

3. Сунил Гулати (шеф на футболната федерация на САЩ - б.р.) Третото ми предложение - той е много добре подготвен, запознах се с него, докато играех в САЩ. Знам, че като реши нещо, може да го направи.

4. Марко ван Бастен: Един четвърти избор - бивш футболист, три пъти носител на "Златната топка".

В списъка, който излиза на екрана, фигурира и името на Луиш Фиго. За него обаче Стоичков не казва и дума. Вероятно заради предателството на португалеца с преминаването от Барселона в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички