Германски вестник: Блатер си тръгна, за да се утвърди на власт


Германски вестник: Блатер си тръгна, за да се утвърди на власт
Снимка: Getty Images/Guliver

1072 0

Оттеглянето на Сеп Блатер от ФИФА е фиктивен тактически ход, а целта му е да се утвърди на власт и занапред. Това твърди в обширен материал авторитетният германски "Зюддойче цайтунг".

Според изданието Блатер нарочно е хвърлил оставка след, а не преди преизбирането му за пети мандат. Така той е предодвратил възможността опозицията му да влезе в управлението още сега и да получи достъп до факти и данни, които швейцарецът предпочита да останат в тайна.

Очаква се 79-годишният администратор скоро да предложи реформи, с които квотата на Европа в изпълкома на ФИФА (в момента 8 души) да бъде намалена, а оттам и влиянието на УЕФА да бъде отслабено. Според "Зюддойхче цайтунг" провеждането на нов конгрес може да се проточи до май 2016 г. - достатъчно време за Блатер да подготви почвата за избирането на посочен от него кандидат за президент. Вестникът назовава и конкретно име - това на кувейтския шейх Ахмед ал Сабах, който е шеф на олимпийския комитет на Азия и доверен човек на досегашния шеф. Според сценария Блатер ще продължи да работи във ФИФА, но като почетен президент.

Медии в Бразилия разкриха, че и мондиалът през 2014 г. в страната е попаднал във фокуса на продължаващото разследване на ФБР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички