Какво се случва? Евро 1960-2016: 9 автогола, Евро 2020... 9 автогола!


Какво се случва? Евро 1960-2016: 9 автогола, Евро 2020... 9 автогола!
Снимка: Getty Images

1072 0

Европейското първенство по футбол 2020 определено ще се запомни като "Европейското на автоголовете". Турнирът още се намира в 1/8-финалната фаза, а вече "приюти" общо 9 автогола. Последното такова попадение падна в двубоя между Испания и Хърватия, когато стражът Унай Симон направи невероятна глупост (видео).

Останалите 8 автогола паднаха още в груповата фаза на турнира. Автоголовете на Евро 2020 започнаха още от първия мач, в който Мерих Демирал си отбеляза автогол за Турция срещу Италия. След това имаше кратко "затишие" за автоголовете на Евро 2020, преди Войчех Шчесни да влезе в историята с първия вратарски автогол, който се оказа и най-бърз отбелязан автогол на европейске първенства.

Матс Хумелс показа, че и бранители от неговия калибър са способни да си отбелязват автоголове, и то в големи мачове като този с Франция в "групата на смъртта" (припомнете си тук). Два автогола паднаха и в дербито между Португалия и Германия, което "мореплавателите" загубиха с 2:4 с попадения на Рубен Диаш и Рафаел Герейро в собствената им врата.

Лукаш Храдецки от Финландия и Мартин Дубравка и Юрай Куцка от Чехия също записаха имената си сред "автоголмайсторите". Любопитното е, че 9-те отбелязани автогола до момента на Евро 2020 изравняват общия брой автоголове на всички предишни европейски първенства. От първото Евро 1960 до последното - Евро 2016, са паднали общо 9 автогола - точно толкова, колкото на настоящото Евро 2020.

Всичко най-интересно около Европейското първенство по футбол ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички