Как рецитал на Италия свали Испания от трона на европейските първенства? (ВИДЕО)


Как рецитал на Италия свали Испания от трона на европейските първенства? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3930 0

Европейското първенство по футбол наближава своя край - остават 3 двубоя и то ще остане в историята. Първият полуфинал несъмнено се явява като един от най-интригуващите мачове в целия турнир, тъй като ще противопостави страни с традиции във футбола - Италия срещу Испания.

Любопитното е, че тези два отбора се срещнаха и на последното издание на европейско първенство - Евро 2016. Тогава съдбата ги изправи един срещу друг на по-ранна фаза - на осминафиналите. А "Ла Фурия" влезе с голямо самочувствие в самото състезание, тъй като се чувстваше като хегемона на Европа поради двете си поредни европейски титли (от Евро 2008 и Евро 2012).

Воденият от Висенте дел Боске тогава отбор бе звучно върнат в реалността от Антонио Конте и неговите футболисти. Испанският национален отбор вече не беше със същите изпълнители и бе застигнат от така наречената смяна на поколенията. А "Скуадра адзура" болезнено му показа, че вече далеч не е хегемонът на Европа.

Италианците спечелиха срещата "само" с 2:0, но показаха тотална тактическа доминация над своя опонент. Тогава Джорджо Киелини даде преднина на своя тим, след като се ориентира най-бързо при разбъркване в наказателното поле, дошло след пряк свободен удар. Грациано Пеле пък оформи заключителния резултат в последните секунди.

Така Испания приключи впечатляващата си доминация в Европа и серията от два поредни трофея в състезанието. Отборът сякаш не изглежда толкова солиден в момента, колкото бе дори и преди 5 години. Макар и Италия да е в ролята на фаворит, Испания далеч не може да бъде отписвана, а спечелването на трофея изглежда като напълно възможна мисия. Предстои обаче да разберем дали "Скуадра адзура" отново ще прекърши европейската мечта на испанците, или този път "Ла Фурия" ще отмъсти и ще отнесе италианците далеч от Евро 2020.

Можете да си припомните онази среща между двата тима от 2016 година, като видите подробно най-интересните моменти от нея във видеото по-долу. A на Евро 2020 в Италия съзряха знак от съдбата, който ги убеди, че ще играят на финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички