В Италия съзряха знак от съдбата, че отборът ще играе финал на Евро 2020


В Италия съзряха знак от съдбата, че отборът ще играе финал на Евро 2020
Снимка: GettyImages

4003 0

Италия ще се изправи срещу Испания тази вечер в първия полуфинален мач от Европейското първенство по футбол. Двубоят започва в 22:00ч. българско време, а ТУК можете да откриете всичко най-важно преди този двубой, както и информация за това коя българска телевизия ще го излъчва!

Ако няма продължения и дузпи, около 23:50ч. би трябвало вече да знаем кой е първият финалист на Евро 2020, но медиите на Апенинине вече забелязаха интересна закономерност, според която Италия ще бъде отборът, който ще спори за големия трофей на 11 юли!

Тази вечер Италия ще излезе в своите титулярни сини екипи, докато испанците ще бъдат със своите резервни в бял цвят. Справка в статистиката показва, че в предишните 3 сблъсъка между двата отбора във фаза на елиминации на европейски първенства, "скуадрата" е спечелила само веднъж и то точно когато не е трябвало да играе в резервния си червен цвят - на Евро 2016 Италия победи Испания с 2:0 на 1/8-финал. 

На Европейското първенство по футбол през 2012 година Италия излиза в червено и губи финала с 0:4 (в ТОЗИ материал можете да си припомните този мач и да видите головете в него), а през 2008 година отпада от Испания на 1/4-финал след изпълнение на дузпи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички